Välkommen till Buffalo's katteri

Buffalo's är en liten kattuppfödning som ligger i Karlskrona, Blekinge. Jag föder upp rasen Maine coon. Jag har haft en kull av rasen Norsk skogkatt men inriktar mig mer på Maine coon nu.

Mitt mål är att avla fram rastypiska, sunda, friska och tillgivna Maine cooner. Jag följer därför Maine Coon-kattens hälsoprogram och använder bara avelskatter som är testade för HCM, HCM-DNA, SMA, PKd och HD.

Välkomna att kika runt på min sajt och lämna gärna ett litet tassavtryck i min gästbok. Om ni vill komma i kontakt med mig så finns mina uppgifter på fliken kontaktsida.

 

 S*Catsson's Stina blev World Champion 29/3 - 14S*Catsson's Stina World Champion

 

S*Catsson's Stina blev World Premier 25/3 -18

S*Catsson's Stina World Premier

 

Buffalo's Aslan blev World Champion 10/5 -15

Buffalo's Aslan World Champion

 

 

Buffalo's Aslan blev World Premier 28/4 -18

Buffalo's Aslan World Premier

 

G1RibbonPawpedsG2

Jag har tagit examen i PawPeds internetkurs G1 och G2

 

Besökare idag: 1302 | Denna månad: 5910 | Totalt: 597647

Nyheter

Helgens resultat 10-11 September

2016-09-14 18:35 | 0 kommentarer

Det var verkligen en lyckad helg! Hela utställningen var bra och det fanns inget att klaga om. Buffalo's Aslan tog CAGPIB båda dagarna. S*Catsson's Stina (Cajsa) tog CAGPIB båda dagarna. Hon blev nominerad båda dagarna. På lördagen blev hon bästa hona kastrat och sedan BÄSTA kastrat. Vilken känsla, jag skakade, var så glad. Var sedan uppe mot de andra 2 kastraterna som hade vunnit sina hårlag, där vann en exotic. Hon blev V2 på lördagen. På söndagen blev hon V1 och bästa hona veteran, var uppe mot en 13-årig fin helig birma, det blev oavgjort i rösterna, så en domare fick bestämma och tog birman. Hon blev även bästa kastrat hona och var sedan uppe mot en skogis, skogisen fick 1 röst mer. Hon var med i ringen för kastrater och kom på 6:e plats av 18. Nu längtar vi tills nästa utställning som är 15-16 oktober i Varberg.


Helgen som kommer nu

2016-09-07 15:32 | 0 kommentarer

Denna helg som kommer nu åker jag, pappa och Annika på kattutställning i Upplands Väsby som arrangeras av SNRF. Cajsa, Aslan och Annikas huskatter följer med.


Sen uppdatering

2016-07-04 15:00 | 0 kommentarer

Helgen 21-22 maj var vi i Uppsala. SNRF stod för kattutställningen. Mamma, pappa och lillasyster Michaela var med. Mammas katt Signe, Michaelas huskatt Celcius och mina katter Cajsa och Aslan följde med. Celcius blev Best In Show huskatt båda dagarna. Signe tog sina cert och dessutom titeln Premier. Aslan tog sina cert och titeln Internationell Premier och dessutom blev han nominerad på söndagen. Cajsa tog sina cert och blev nominerad på söndagen. Hon tävlade för första gången som veteran också, och på lördagen gick det väldigt bra. Hon blev BEST IN SHOW VETERAN TOTALT! 

13247825_10154839902295410_806662209663216980_o


Årets katt för Aslan och Cajsa 2015

2016-04-29 12:38 | 0 kommentarer

Aslan: I skogkattslingen kom han 2:a bland de vuxna-WCF. Han kom 4:a bland kastrater-WCF. I SNRF kom han på 14:e plats. Årets katt i nordiska WCF kom han på 7:e plats.

Cajsa: I Maine coon-katten kom hon på 4:e plats bland kastraterna. I SNRF kom hon på 15:e plats. I WCF cat of the year blev Cajsa bästa kastrat i Sverige. 

13040918_10154757137205410_8778776959840555588_o


Bukarest, Rumänien 9-10 April

2016-04-15 17:29 | 0 kommentarer

Jag och min far, min maine coon Cajsa och min lillasysters huskatt Celcius var i Bukarest, Rumänien nu i helgen som var. 9-10 April. Vi började vår resa på onsdagskvällen för vi skulle åka polenfärjan från Karlskrona till Gdynia. Vi var framme tidigt på torsdagen och började köra mot Ungern, först fick vi köra igenom Slovakien. Vi sov i en mindre stad som heter Nyíregyháza. Vi körde tidigt därifrån på fredagen ner till Bukarest, Rumänien. Det blev många timmar i bilen! På lördagen var det dags för utställning, det var svårt att hitta så vi blev försenade men vi hann som tur var. Klubben Magnificats arrangerade denna WCF World Show Cat Olimpia. Det var en speciell utställning för all poäng som katterna tog tredubblas och priserna för Cat of the year WCF skulle delas ut. Min Cajsa fick en pokal och en diplom för National Winner Neuter Sweden. Hon var även med i kastratringen båda dagarna, masterringen och olimpiaringen men där gick det inget vidare. Hon blev nominerad på lördagen och blev bästa kastrathona och bästa kastrat i sin hårklass. Sedan var hon uppe mot de andra kastraterna som har vunnit i sina hårklasser men där tog det stopp. På söndagen blev hon återigen nominerad och fick möta en ragdoll i panelen, Cajsa fick 2 röster medans ragdollen fick 3. Så nära! För Celcius gick det riktigt bra, han fick ta emot många pokaler för Cat of the year WCF, han och en hona var dom enda huskatterna på hela utställningen och dom var uppdelade i korthår/långhår. Celcius blev bästa huskatt korthår och fick gå upp direkt i panel mot de andra raskattkastraterna(Cajsa var med där) och där fick Celcius 2 röster och en annan 2 röster, då fick en annan domare rösta mellan dom två katterna och då valde hen den andra katten. Så nära att Celcius blev bästa kastrat totalt. Det hade varit stort! Han blev 4:a i kastratringen, av 9 katter på lördagen. På söndagen kom han 1:a i kastratringen av 9 katter!!! Helt otroligt!!! Han blev även bästa huskatt korthår, bästa huskatt totalt och fick gå upp mot de andra raskatterna men där tog det stopp.  Han fick totalt 6 pokaler, 2 kokarder och en massa kattmat. Vi fick även med oss burarna hem. En till svensk var med på utställningen, Alexandra Holmgren som flög från Stockholm med sin cornish rex. Hon var mycket hjälpsam! Det var långa dagar på utställningen. Vi var hemma igen på onsdagsmorgonen. Nästa utställning blir SNRF´s i Uppsala, den 21-22 maj. 

DSC02380


Uppdatering

2016-04-04 21:43 | 0 kommentarer

Nu var det rätt länge sedan jag skrev. Nu börjar utställningarna, som jag har längtat! 19-20 mars var jag, mamma och Michaela på kattutställning i Varberg. Mamma hade med sig Buffalo´s Marilyn Manson som ställdes ut som kastrat. Hon tog sina cert, Cajsa och Aslan gjorde också det. Michaelas huskatt Celcius tog den högsta titeln Master of Europe och blev nominerad ena dagen. Bra helg helt enkelt. Nu väntas nästa utställning i Rumänien, ja ni hörde rätt, Rumänien. Jag och min pappa ska åka dit med Cajsa och huskatten Celcius. Det blir något extra det! Vi åker nu på onsdag 6/4 och är borta nästan en hel vecka.

DSC02219


Underbar helg i Tyskland! 7-8 November

2015-11-11 21:51 | 0 kommentarer

Denna helg som var nu var helt underbar! Jag, min lillasyster, pappa och pappas flickvän Annika var i Oldenburg som ligger i Tyskland. Detta var min tredje gång där. Ännu en gång var utställningen på den stora djurmässan. Denna gång bodde vi på ett annat hotell som låg precis granne med utställningshallen. Jag hade med mig Cajsa och Aslan, min lillasyster hade med sig sin huskatt Celcius som vanligt och Annika hade med sig sina huskatter Pippi-Liza och Findus. Freesenkatten heter klubben som var arrangör åt utställningen och de firade 5 år som medlem i WCF och pga detta så hade de en extra ring som hette jubilumringen (alla fick tävla i denna ring). Jag ställde Cajsa i kastratringen (har ställt henne en gång innan i vuxenringen men tyvärr missade jag detta pga dålig kommunikation) och nu kom hon 2:a. Det var maine coon-special på lördagen och där blev Cajsa bästa Kastrat hona. Aslan blev också nominerad och uppe i panelen vann han över en ragdoll och blev bästa Kastrat hane semilånghår. Dessutom tog dem båda titeln Premier. På söndagen ställde jag Cajsa i kastratringen igen och hon blev 2:a. Detta betyder att hon får tävla i masterring när det väl blir. Hon blev dessutom bästa Kastrat hona semilånghår. Det var norsk skogkatt-special denna dag och då blev Aslan bästa Kastrat hane. Lillasysters katt Celcius blev best in show huskatt. Nu är det inte utställning förrens i Mars nästa år. Längtar redan dit!

aslan


Kattutställning i Varberg 17-18 Oktober

2015-10-26 18:44 | 0 kommentarer

Förra helgen 17:e och 18:e Oktober var hela familjen på kattutställning i Varberg. Första utställningen för Cajsa och Aslan som kastrerade. På lördagen tog båda sina cert (CAP) och Cajsa blev också Bäst i Ras och även Bäst i Grupp :) . På söndagen tog de varsin CAP igen. Min lillasysters huskatt blev Best in Show på söndagen. Nästa utställning sker i Tyskland den 7-8 November.


Cajsa är kastrerad

2015-08-24 19:39 | 0 kommentarer

Nu är även Cajsa kastrerad. Jag har inga fertila katter hemma för tillfället. Så jag har tagit en paus med uppfödningen som sagt. Men kommer fortsätta med utställningar givetvis :)


Uppdatering

2015-07-30 18:39 | 0 kommentarer

Just nu är Aslan en glad kastrat! Cajsa kommer även bli kastrerad snart. Själv ska jag få en bebis i slutet av September :) Så just nu kommer min uppfödning ligga på is, men utställningar slutar jag aldrig med, så det kommer jag skriva om senare.