Arkiv

2023
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2022
  2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014

  Nyheter

  Planer vintern 2023

  2023-11-15 06:12 | 0 kommentarer

  Spännande planer på gång! Håll utkik! Ska göra två tester på Sandy snart och om allt ser bra ut så ska hon iväg på parning 


  Glada nyheter!

  2023-11-10 14:03 | 0 kommentarer

  Sandy och Daisy var i Lund 7 november och HCM-scannades. Dom har fina normala hjärtan båda två 


  Fennica Cattus RY catshow i Evitskog, Finland 28-29 oktober

  2023-11-01 15:50 | 0 kommentarer

  Jag och min pappa Anders var iväg i Finland på kattutställning. Vi hade sällskap av Maj-Britt. Det var en riktigt lyckad helg 

  Rosenhills More Than Words (Daisy) tog titeln Grand Internationell Champion.

  SE*Nilegardens Edith (Sandy) tog sina cert och dessutom blev hon nominerad på söndagen. Då var hon uppe i panelen mot en snygg blå maine coon men för första gången fick Sandy rösterna och blev därmed bästa vuxen hona! Jättestort tycker jag   

  Sandy vann som vuxen hona i Finland

  SE*Soleborgs Suckulent (Sucke): På lördagen kom han på 2:a plats av 10 i junior ringen. Deltog i 2 extraringar (funshow); Forest Cat Show: blev den sjätte bästa. Long hair/Semilonghair: blev nionde bästa. Tog titeln Junior Premier. Han blev nominerad och blev då bästa  junior kastrat som norsk skogkatt.  På söndagen var han i funshow (bästa tabby) och blev han den sjätte bästa av 20. Nominerad. Upp mot kattungarna igen som på lördagen men denna gång blev han nr 1 och skulle upp mot de allra bästa kastraterna och då var det poängräkning. Då kom Sucke på 2:a plats

  Suckes priser i Finland


  WCF kattutställning i Heinsberg, Tyskland 7-8 oktober

  2023-10-11 06:37 | 0 kommentarer

  Jag, pappa Anders Ljunggren och Annika Brånhede åkte ned till Heinsberg. Ca 200 mil körde vi fram och tillbaka men vi kom dit på en dag, inga problem. Vi var där från fredagen till måndagen. WCF firar 35 år så denna utställning hade en extra ring, coral jubileum där katten kan få dubbla poäng. Deutshe Edelkatze e.V. arrangerade utställningen och i denna klubb är självaste Anneliese Hackmann ordförande och hon är även presidenten i WCF. Man kunde välja att ta 3 cert. På lördagen hade kort-och långhårsbritterna egen show och på söndagen hade skogisarna det. Det var en stor hall men inte för det var väldigt trångt och sen var det uppdelat i 3 våningar. Från andra våningen till tredje fanns ingen hiss utan 2 trappor och där uppe satt domarna så ja det var motion som gällde den helgen. Annika hade med sig 3 katter, en somali och 2 huskatter. Hennes huskatter var ensamma på utställningen.

  Jag hade med mig som vanligt mina 3 katter. Min Rosenhills More Than Words (Daisy) tog titeln Internationell Champion. Min andra tjej SE*Nilegardens Edith tog titeln Grand Internationell Champion. På söndagen kom hon på plats 10 av 42 i vuxenringen. Min lilla skogis SE*Soleborgs Suckulent: lördag-egentligen är han ju kattunge men eftersom han är kastrerad fick han vara med kastraterna i alla åldrar, inte lika rättvist men men. Han kom på 5:e plats av 13 i kastratringen. Han blev nominerad. Bästa hane kastrat junior och upp mot honan (en ragdoll), där blev det lika i rösterna och när det blev så var det självaste Anneliese Hackmann som hade den avgörande rösten och hon valde Sucke. Sen skulle han upp mot alla de andra vinnande kastraterna i olika hårlag och åldrar, 5 stycken var dem och det var rösträkning och där kom Sucke på 2:a plats. Söndag- i jubileumsringen för kastrater kom han på 10:e plats av 12. I den vanliga kastratringen kom han på 4:e plats av 11. Nominerad och blev bästa kastrat junior och upp återigen mot de andra vinnande kastraterna. 5 stycken igen fast nya katter och där kom han på 2:a plats igen.

  Suckes priser i Tyskland


  Maine coon-kattens klubbmästerskap 9 september 2023

  2023-09-14 13:40 | 0 kommentarer

  Medans min lillasyster Michaela och min pappa Anders var i Uppsala på skogmästerskapet som arrangerades av skogkattslingan med min katt SE*Soleborgs Suckulent (Sucke) så var jag och min mamma i Norrtälje på Maine coon-kattens KM. Vi hade totalt med oss 5 katter. Mammas katter kom 2:a i sina färggrupper. Min katt SE*Nilegardens Edith (Sandy) kom 3a av 4 i sin färggrupp. Rosenhills More Than Words (Daisy) kom på 1a plats i sin färggrupp, hon var uppe om nomineringen men den förlorade hon. Buffalo’s Amilyn Holdo som är dotter till sistnämnda ägs inte av mig utan av Sofie Wanzelius och bor i Karlskrona. Amilyn kommer ifrån min uppfödning så jag lånade med henne, det var hennes första utställning och hon klarade det galant. Hon blev 1a i sin färggrupp och hon blev BIV där hon slog ut en vuxen hona, häftigt då Amilyn bara var 5 månader. Tyvärr glömdes hon bort i nomineringen vilket jag var ledsen över, även om hon inte hade tagit det så skulle hon haft en chans att få slåss om det! Men hon fick lite revansch sen! I sidoklassen bästa färg var det 12 tävlade, där kom hon på 1:a plats!!!

  Buffalo's Amilyn Holdo

  Kom på 1:a plats i bästa färg


  ORKK Kattutställning i Drammen, Norge 2-3 September

  2023-09-06 14:09 | 0 kommentarer

  Andra helgen i rad åker vi iväg på utställning. Denna gång åker jag med min mamma, med oss har vi 5 katter i bilen. Min lillasyster Michaela åker med Maj-Britt.

   Härligt väder hela helgen i Norge.

  Rosenhills More Than Words (Daisy) tog titeln Internationell Champion.

  SE*Nilegardens Edith (Sandy) tog titeln Internationell Champion. Nominerad på lördagen. BIG på söndagen. 

  SE*Soleborgs Suckulent (Sucke) tog titeln Junior Champion. Nominerad båda dagarna. Kom på 5:e plats av 12 i ungdjursringen. Bästa junior 6-10 mån hane på söndagen.

  Sandy i Norge


  Kattutställning i Arboga 26-27 Augusti

  2023-08-30 14:02 | 0 kommentarer

  Happy Cat Club var det som arrangerade utställningen. Det var jag, min lillasyster Michaela, min pappa Anders Ljunggren och hans särbo Annika Brånhede som åkte dit tillsammans. Vi hade med oss 7 katter i bilen!

   Rosenhills More Than Words (Daisy) tog titeln Champion. Hon blev även Bäst i Ras på söndagen och den slogs hon mot min andra hona Sandy.

  SE*Nilegardens Edith (Sandy) tog sina cert. På söndagen blev hon nominerad, BIG och kom på 5e plats av 11 i vuxenringen.

  SE*Soleborgs Suckulent (Sucke) blev nominerad båda dagarna. På lördagen blev bästa Junior totalt! Han kom på 8e plats av 26 i ungdjursringen på lördagen, på söndagen kom han på 7e plats av 23.

  Bäst i rad Daisy


  2023 WCF Olympia & World Cat Show 8-9 Juli

  2023-07-13 05:31 | 0 kommentarer

  Detta var en speciell utställning dels för det ska vara WCF’s största utställning, dels att priser för årets katt i hela WCF skulle delas ut och att det var min yngsta katts första utställning. I maj köpte jag nämligen en Norsk skogkatt vid namn S*Soleborgs Suckulent men han kallas för Sucke i hemmet. En blåsilverspotted kille som är född i februari 2023. Som vanligt var det jag och min pappa Anders Ljunggren som åkte. Jag hade med mig Sucke, Sandy och min mammas katt Sixten. Vi tog båten från Karlskrona till Gdynia och därifrån körde vi ca 42 mil, till en stad som heter Pruskow (Polen). Vi hade nämligen varit i den staden innan, så vi tog samma hotell och utställningen skulle vara i samma hall som den gången vi var där. Vilken sommarväder det var! Väldigt varmt jämfört med Sverige!

  Lördag: Det var en fin öppning dom hade på utställningen, flera personer som gick med stora flaggor som skulle representera alla länder som ställde ut sina katter på utställningen, dock var inte den svenska flaggan med, tyvärr hade dom inte fått tag på den. Sandy tog titeln Internationell Champion. Sixten tog sitt cert. Sucke blev nominerad, i panelen fick han 3 röster medans den andra katten (Maine coon) fick flest. Han kom på 4:e plats av 12 i kattungeringen. Sen på kvällen skulle vi på galamiddag. Det blev en sen middag. Huvudrätten åt vi vid midnatt och priserna för årets katt delades ut kl.01 på natten, så vi var i säng runt 02. Det var många diplomer som delades ut, jag tog med mig hela Sveriges diplomer och alla har fått sina. Jag själv fick 3 diplomer. Min hona Daisy (Rosenhills More Than Words) kom på 1:a plats i Sverige 2022 som Junior/Kitten. Min Cajsa (S*Catsson’s Stina) som inte finns längre fick sitt sista pris för hon kom på 1:a plats i Sverige och på 8:e plats i hela WCF som veteran.

  Årets katt i WCF 2022

  Årets katt WCF 2022 Cajsa

   Söndag: Sandy och Sixten tog sina cert. Sucke blev återigen nominerad och uppe i panelen. Där slog han ut den andra hanen och Sucke blev bästa hane 3-6 månader kattunge, upp igen mot den bästa honan men där blev det stopp! I kattungeringen var det igen 12 katter tävlade. Där kom Sucke på plats nr 1. Hur häftigt som helst! En riktigt rolig start för honom.

  Suckes första utställning i Polen, Resultat


  Årets katt i Maine Coon-katten 2022

  2023-06-28 04:29 | 0 kommentarer

  Jag blev så glad och rörd över att min Cajsa fick pryda första sidan av Maine coon-kattens medlemstidning. Hon blev årets veteran 2022 och jag blev dessutom intervjuad och en helsida finns om detta   

  Cajsa omslag

  Intervju i tidningen

  Daisy kom på 2:a plats som ungdjur och Sandy kom på 5:e plats.

  Daisy tvåaSandy femma


  Flyttat

  2023-06-23 14:38 | 0 kommentarer

  Nu har alla kattungar flyttat till sina nya hem. Lycka till alla