Arkiv

2022
 •    Januari
 • 2021
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014

  Nyheter

  Kattutställning i Oldenburg, Tyskland 5-6 November

  2016-11-11 21:02 | 0 kommentarer

  Jag och pappa åkte till Oldenburg som ligger i Tyskland helgen 5-6 november. Med oss åkte också Annika Brånhede och Lili-Marlene Karlsson från Hallandskatten. Ett till gäng från Sverige åkte också till Tyskland, Kerstin med sina barn Andreas och Elin, Samt Annika Ljung som är medlemmar i Hallandskatten. I vår bil hade vi 7 katter så det var rätt fullt! Även den här gången var det en stor djurmässa. Resan ned gick bra trots massa regn i Sverige och Danmark. Det var Freesenkatten som arrangerade som vanligt utställningen. På lördagen var det ca 120 katter och det var Oriental korthår-Siames special. I kastratringen var det 8 katter därav 7 katter var från Sverige. Min Maine Coon hona WC S*Catsson's Stina kom på 1:a plats. Hon blev även Bäst i Ras och hon tog titeln Grand Internationell Premier och blev bästa kastrathona. Buffalo's Aslan tog CAGPIB och domarens bästa. Min mammas katt Buffalo's Marilyn Manson tog titeln Internationell Premier. Michaela Karlssons huskatt Celcius tog sitt cert, blev Bäst i Ras och även bästa huskatt hane. På söndagen var det Maine Coon special, tyvärr så var det ej många Maine Cooner där. I kastratringen var det 10 katter den här gången. På 4:e plats kom Buffalo's Marilyn Manson, på 3:e plats kom Annikas huskatt Pippi-Liza, på 2:a plats kom Elins siames och på 1:a plats kom en tysk Helig Birma. Huskatten Celcius blev återigen Bäst i Ras och bästa huskatt hane. Min Buffalo's Aslan tog titeln Grand Internationell Premier och domarens bästa. Min S*Catsson's Stina blev bästa kastrathona. Båda dagarna avslutades runt 18.00 tiden. Jag och alla andra som var med var väldigt nöjda med resultaten och det trevliga sällskapet. 

  DSC03763

   


  Kattutställning i Varberg 15-16 Oktober

  2016-10-19 23:41 | 0 kommentarer

  Jag, mamma och lillasystern Michaela var på utställning nu denna helgen som var. Huskatten Celcius, mammas katt Signe (Buffalo's Marilyn Manson) och alla mina 3 katter Nisse, Aslan, Cajsa var med. Det var en riktigt bra utställning. Lördagen: Nisse fick CAP och Aslan fick CAGPIB, BIV (Bäst i variant) och nominerad, i panelen blev han bästa kastrat hane. Signe tog CAPIB och Cajsa fick CAGPIB och nominerad. Hon blev även V1, bästa hona och bästa semilånghår veteran. Söndagen: Nisse tog titeln Premier och blev även nominerad, Aslan fick CAGPIB och BIV. Cajsa tog CAGPIB och blev nominerad, hon blev återigen V1, bästa hona och bästa semilånghår veteran. 


  Helgens resultat 10-11 September

  2016-09-14 18:35 | 0 kommentarer

  Det var verkligen en lyckad helg! Hela utställningen var bra och det fanns inget att klaga om. Buffalo's Aslan tog CAGPIB båda dagarna. S*Catsson's Stina (Cajsa) tog CAGPIB båda dagarna. Hon blev nominerad båda dagarna. På lördagen blev hon bästa hona kastrat och sedan BÄSTA kastrat. Vilken känsla, jag skakade, var så glad. Var sedan uppe mot de andra 2 kastraterna som hade vunnit sina hårlag, där vann en exotic. Hon blev V2 på lördagen. På söndagen blev hon V1 och bästa hona veteran, var uppe mot en 13-årig fin helig birma, det blev oavgjort i rösterna, så en domare fick bestämma och tog birman. Hon blev även bästa kastrat hona och var sedan uppe mot en skogis, skogisen fick 1 röst mer. Hon var med i ringen för kastrater och kom på 6:e plats av 18. Nu längtar vi tills nästa utställning som är 15-16 oktober i Varberg.


  Helgen som kommer nu

  2016-09-07 15:32 | 0 kommentarer

  Denna helg som kommer nu åker jag, pappa och Annika på kattutställning i Upplands Väsby som arrangeras av SNRF. Cajsa, Aslan och Annikas huskatter följer med.


  Sen uppdatering

  2016-07-04 15:00 | 0 kommentarer

  Helgen 21-22 maj var vi i Uppsala. SNRF stod för kattutställningen. Mamma, pappa och lillasyster Michaela var med. Mammas katt Signe, Michaelas huskatt Celcius och mina katter Cajsa och Aslan följde med. Celcius blev Best In Show huskatt båda dagarna. Signe tog sina cert och dessutom titeln Premier. Aslan tog sina cert och titeln Internationell Premier och dessutom blev han nominerad på söndagen. Cajsa tog sina cert och blev nominerad på söndagen. Hon tävlade för första gången som veteran också, och på lördagen gick det väldigt bra. Hon blev BEST IN SHOW VETERAN TOTALT! 

  13247825_10154839902295410_806662209663216980_o


  Årets katt för Aslan och Cajsa 2015

  2016-04-29 12:38 | 0 kommentarer

  Aslan: I skogkattslingen kom han 2:a bland de vuxna-WCF. Han kom 4:a bland kastrater-WCF. I SNRF kom han på 14:e plats. Årets katt i nordiska WCF kom han på 7:e plats.

  Cajsa: I Maine coon-katten kom hon på 4:e plats bland kastraterna. I SNRF kom hon på 15:e plats. I WCF cat of the year blev Cajsa bästa kastrat i Sverige. 

  13040918_10154757137205410_8778776959840555588_o


  Bukarest, Rumänien 9-10 April

  2016-04-15 17:29 | 0 kommentarer

  Jag och min far, min maine coon Cajsa och min lillasysters huskatt Celcius var i Bukarest, Rumänien nu i helgen som var. 9-10 April. Vi började vår resa på onsdagskvällen för vi skulle åka polenfärjan från Karlskrona till Gdynia. Vi var framme tidigt på torsdagen och började köra mot Ungern, först fick vi köra igenom Slovakien. Vi sov i en mindre stad som heter Nyíregyháza. Vi körde tidigt därifrån på fredagen ner till Bukarest, Rumänien. Det blev många timmar i bilen! På lördagen var det dags för utställning, det var svårt att hitta så vi blev försenade men vi hann som tur var. Klubben Magnificats arrangerade denna WCF World Show Cat Olimpia. Det var en speciell utställning för all poäng som katterna tog tredubblas och priserna för Cat of the year WCF skulle delas ut. Min Cajsa fick en pokal och en diplom för National Winner Neuter Sweden. Hon var även med i kastratringen båda dagarna, masterringen och olimpiaringen men där gick det inget vidare. Hon blev nominerad på lördagen och blev bästa kastrathona och bästa kastrat i sin hårklass. Sedan var hon uppe mot de andra kastraterna som har vunnit i sina hårklasser men där tog det stopp. På söndagen blev hon återigen nominerad och fick möta en ragdoll i panelen, Cajsa fick 2 röster medans ragdollen fick 3. Så nära! För Celcius gick det riktigt bra, han fick ta emot många pokaler för Cat of the year WCF, han och en hona var dom enda huskatterna på hela utställningen och dom var uppdelade i korthår/långhår. Celcius blev bästa huskatt korthår och fick gå upp direkt i panel mot de andra raskattkastraterna(Cajsa var med där) och där fick Celcius 2 röster och en annan 2 röster, då fick en annan domare rösta mellan dom två katterna och då valde hen den andra katten. Så nära att Celcius blev bästa kastrat totalt. Det hade varit stort! Han blev 4:a i kastratringen, av 9 katter på lördagen. På söndagen kom han 1:a i kastratringen av 9 katter!!! Helt otroligt!!! Han blev även bästa huskatt korthår, bästa huskatt totalt och fick gå upp mot de andra raskatterna men där tog det stopp.  Han fick totalt 6 pokaler, 2 kokarder och en massa kattmat. Vi fick även med oss burarna hem. En till svensk var med på utställningen, Alexandra Holmgren som flög från Stockholm med sin cornish rex. Hon var mycket hjälpsam! Det var långa dagar på utställningen. Vi var hemma igen på onsdagsmorgonen. Nästa utställning blir SNRF´s i Uppsala, den 21-22 maj. 

  DSC02380


  Uppdatering

  2016-04-04 21:43 | 0 kommentarer

  Nu var det rätt länge sedan jag skrev. Nu börjar utställningarna, som jag har längtat! 19-20 mars var jag, mamma och Michaela på kattutställning i Varberg. Mamma hade med sig Buffalo´s Marilyn Manson som ställdes ut som kastrat. Hon tog sina cert, Cajsa och Aslan gjorde också det. Michaelas huskatt Celcius tog den högsta titeln Master of Europe och blev nominerad ena dagen. Bra helg helt enkelt. Nu väntas nästa utställning i Rumänien, ja ni hörde rätt, Rumänien. Jag och min pappa ska åka dit med Cajsa och huskatten Celcius. Det blir något extra det! Vi åker nu på onsdag 6/4 och är borta nästan en hel vecka.

  DSC02219


  Underbar helg i Tyskland! 7-8 November

  2015-11-11 21:51 | 0 kommentarer

  Denna helg som var nu var helt underbar! Jag, min lillasyster, pappa och pappas flickvän Annika var i Oldenburg som ligger i Tyskland. Detta var min tredje gång där. Ännu en gång var utställningen på den stora djurmässan. Denna gång bodde vi på ett annat hotell som låg precis granne med utställningshallen. Jag hade med mig Cajsa och Aslan, min lillasyster hade med sig sin huskatt Celcius som vanligt och Annika hade med sig sina huskatter Pippi-Liza och Findus. Freesenkatten heter klubben som var arrangör åt utställningen och de firade 5 år som medlem i WCF och pga detta så hade de en extra ring som hette jubilumringen (alla fick tävla i denna ring). Jag ställde Cajsa i kastratringen (har ställt henne en gång innan i vuxenringen men tyvärr missade jag detta pga dålig kommunikation) och nu kom hon 2:a. Det var maine coon-special på lördagen och där blev Cajsa bästa Kastrat hona. Aslan blev också nominerad och uppe i panelen vann han över en ragdoll och blev bästa Kastrat hane semilånghår. Dessutom tog dem båda titeln Premier. På söndagen ställde jag Cajsa i kastratringen igen och hon blev 2:a. Detta betyder att hon får tävla i masterring när det väl blir. Hon blev dessutom bästa Kastrat hona semilånghår. Det var norsk skogkatt-special denna dag och då blev Aslan bästa Kastrat hane. Lillasysters katt Celcius blev best in show huskatt. Nu är det inte utställning förrens i Mars nästa år. Längtar redan dit!

  aslan


  Kattutställning i Varberg 17-18 Oktober

  2015-10-26 18:44 | 0 kommentarer

  Förra helgen 17:e och 18:e Oktober var hela familjen på kattutställning i Varberg. Första utställningen för Cajsa och Aslan som kastrerade. På lördagen tog båda sina cert (CAP) och Cajsa blev också Bäst i Ras och även Bäst i Grupp :) . På söndagen tog de varsin CAP igen. Min lillasysters huskatt blev Best in Show på söndagen. Nästa utställning sker i Tyskland den 7-8 November.